KOŠARICA

V košarici ni izdelkov.

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina www.dekoracija.eu je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upraviteljica spletne strani je Marija Škufca, ki opravlja osebno dopolnilno delo in je vpisana v seznam zavezancev za opravljanje osebnega dopolnilnega dela pri Upravni enoti Radovljica, v nadaljevanju ponudnik.

Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Pred uporabo strani morate pazljivo prebrati navedene splošne pogoje.

SPLOŠNI POGOJI

Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini www.dekoracija.eu. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Z uporabo te spletne strani ste seznanjeni s pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom ter se z navedenimi pogoji strinjate. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

Na straneh boste naleteli na povezave do drugih spletnih strani, ki niso pod nadzorom ponudnika, zato za njih odgovarjajo izključno njihovi avtorji, nikakor pa ne ponudnik. Ponudnik in vsi avtorji spletnih vsebin ponudnika, ki sodelujejo pri nastanku in izdelavi le-teh, ne odgovarjajo za škodo, ki bi nastajala zaradi dostopa do takih vsebin, njihove točnosti oz. nezmožnosti uporabe informacij in kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njeni vsebini. Ponudnik ima pravico spremeniti splošne pogoje z ažuriranjem te objave. Tovrstne revizije pogojev so za vas zavezujoče.

DOSTOPNOST INFORMACIJ 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja; kontaktne podatke; pomembne značilnosti blaga oziroma storitev; dostopnost izdelkov; pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve; vse cene jasno in nedvoumno določene; način plačila in dostave; časovno veljavnost ponudbe; rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

CENE

Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene so navedene v Evrih (EUR) in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV), saj po zakonu o DDV (ZDDV 94. člen) nismo davčni zavezanec.

V primeru, da je podatek o ceni napačen ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

PONUDBA ARTIKLOV

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine www.dekoracija.eu ažurira in spreminja pogosto in hitro. Slike izdelkov so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Za dodatne informacije v zvezi z izdelki je potrebno kontaktirati na e-naslov info@ascomp.si ali telefonske številke 041 202 089.

POSTOPEK NAKUPA

Naročanje izdelkov iz spletne strani www.dekoracija.eu poteka preko spleta 24 ur na dan, vse dni v letu. Uporabnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini. Skozi celoten nakup uporabnika vodi sistem po naslednjih zaporednih korakih, ki peljejo do sklenitve pogodbe:

1) Registracija novega uporabnika

Pri prvem nakupu preko spletne strani www.dekoracija.eu ima nov uporabnik možnost registracije. Registracija je za nakup preko spleta neobvezna, vendar v nadaljevanju uporabniku spletne strani prihani čas, saj mu v nadaljevanju podatkov potrebnih za uspešn nakup ni več potrebno vpisovati. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, ki si ju določi sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Ob registraciji je potrebno vpisati vse potrebne podatke (naslovi, osebni podatki, kontaktno številko). Pri vsakem nadaljnjem nakupu je nato potrebna le prijava v sistem z obstoječim uporabniškim imenom in geslom.

2) Nakupovalna košarica

V nakupovalno košarico lahko kupec spravlja artikle, ki se mu zdijo zanimivi in vredni nakupa, pred nakupom pa jih lahko iz košarice odstrani. Vrednost košarice se sproti sešteva. V košarici lahko kupec spreminja količino izbranih artiklov.

3) Naslov

V tem koraku je možno določiti različne naslov za dostavo in za izpis na računu. Kupec mora skrbno preveriti natančnost podatkov.

4) Dostava

V tem delu naročila mora kupec obkljukat, da se strinja s pogoji poslovanja, če tega ne stori, sistem kupca opozori na le-to. V primeru, da se kupec ne strinja s pogoji poslovanja, ne more izvesti naročila izdelka do konca. Trenutno je edina možnost dostave preko Pošte Slovenije, tako, da v tem delu ni druge možnosti izbire.

5) Plačilo

V petem koraku kupec izbere način plačila, ki mu najbolj ustreza. Na razpolago ima naslednje načine:

  • Plačilo po predračunu (UPN)
  • Plačilo preko sistema Paypal
  • Plačilo po povzetju

6) Zaključek naročila

Vsebino košarice lahko kupec ves čas spreminja, dokler dokončno ne potrdi naročila. Če si kupec med postopkom naročanja premisli o izboru izbranih izdelkov, ima še čas za spremembo naročila. To stori tako, da klikne na Povzetek, kjer ima možnost odstraniti izdelek iz košarice ali spremeniti količino izdelkov (pri naročilu večjega števila enakih izdelkov je potreben predhodni dogovor preko e-naslova info@ascomp.si ali telefona).

Za zaključek naročila je potrebno klikniti na Potrdi plačilo. V primeru, da uporabnik ugotovi, da ni naročil pravih artiklov ali da si premisli o nakupu, lahko v roku ene ure prekliče naročilo, preko e-naslova info@ascomp.si ali na telefonsko številko 041 202 089.

Ob zaključku naročila preko spletne trgovine bo kupec prejel povratno elektronsko obvestilo o oddanem oz. prejetem naročilu (sklenjeni pogodbi). Če obvestila ne prejme, naročilo ni bilo uspešno izvedeno in je postopek naročila potrebno ponoviti. Kopija naročila je hranjena tudi v ponudnikovi bazi.

PLAČILO

Plačilo po povzetju

Plačilo z gotovino se opravi ob prevzetju blaga. Pošta Slovenije si ob plačilu po povzetju obračuna provizijo, ki znaša:

  •  0,96€ za vrednost odkupnine do 96,00€
  • 1% od vrednosti pošiljke za vrednost odkupnine od 98,00€ do 501,00€
  • 5,01€ za vrednost odkupnine nad 501,01€

Proviziji, ki jo plačate Pošti Slovenije, se lahko izognite le s plačilom po predračunu ali preko sistema PayPal.

Plačilo po predračunu

Pri izbiri plačila po predračunu prejme kupec na svoj e-naslov, ki ga navede ob registraciji, predračun, na katerem bodo navedeni vsi podatki za izvedbo plačila: znesek plačila, transakcijski račun, referenca/sklic in namen plačila. Plačilo lahko najlažje in najhitreje izvedete v vaši spletni banki (Klik, Dh-Plus, Bank@Net,  Abanet,...), lahko pa tudi na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji. Naročeno blago bo možno plačati z univerzalnim plačilnim nalogom UPN.

Vse potrebne podatke za plačilo s splošno položnico, kot tudi primer pravilno izpolnjenega plačilnega naloga UPN, bo ob potrditvi nakupa poslan na e-naslov kupca.

Plačilo preko sistema Paypal

Plačilo preko sistema Paypal omogoča uporabnikom anonimno, varno in hitro poslovanje na globalni ravni. Uporablja se za on-line plačila in je nadomestek za plačilo s kreditnimi karticami. Z njim je omogočeno plačevanje 24h na dan. Prednost plačila s Paypalom pa je v tem da ne rabiti podajati informacij o vaši kreditni kartici pri nas.

V primeru, da izbere kupec način plačila preko sistema Paypal, lahko plačilo izvede takoj. Plačilo je na ponudnikovem Paypal računu vidno v roku nekaj minut. V kolikor potrdila o plačilu ni, ponudnik o tem obvesti kupca na e-naslov, ki ga le-ta pusti ob oddaji naročila.

Dostava

Ročno izdelane izdelke, naročene v spletni trgovini www.dekoracija.eu, gredo na pot v najkrajšem možnem času. Izdelki, ki so na zalogi, bodo odpremljeni prvi delovni dan po potrditvi naročila. Pri naročilu do 17.00 ure med tednom (od ponedeljka do petka) vam naročene izdelke dostavimo že naslednji delovni dan ali najkasneje v roku 3 dni.

V primeru, da želi kupec izdelek narejen po naročilu oziroma po lastni izbiri, je v tem primeru rok dobave največ en teden oziroma je odvisno od količine, zahtevnosti izdelave in potrebnega časa za izdelavo ročno izdelanih izdelkov spletne trgovine www.dekoracija.eu.

Za dostavo poskrbi Pošta Slovenije, večinoma naslednji delovni dan od dneva odpreme pošiljke. V primeru, da naročila zaradi nepredvidljivih razlogov ponudnik ne more dostaviti v obljubljenem roku, kupca o novem dobavnem roku obvesti po telefonu ali na e-naslov.

V primeru, da kupec izbere način plačila »po povzetju«, bo moral Pošti Slovenije plačati še provizijo. Ti stroški niso upoštevani v cenah izdelkov in storitev spletne trgovine www.dekoracija.eu.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v roku 14 dni od prevzema blaga ponudniku sporoči (na kontaktni e-naslov info@ascomp.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, neuporabljeno, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži po pošti na naslov: Marija Škufca, Gradnikova c. 83, 4240 Radovljica. Kupec lahko po želji blago zamenja za drugo blago ali pa se mu vrne celotna kupnina.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe oz. prejema izdelka. Pri vračilu izdelkov s popustom, se ob vračilu vrne vplačan znesek na TRR kupca.

Možnost vračila ne velja za izdelke, ki so bili izdelani po natančnih navodilih kupca, ki so bili prilagojeni njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave niso primerni za vračilo.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Ponudnik za nedoločen čas hrani pri registriranih članih podatke kot so: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.